Аналіз сучасного стану монетарної політики України та її вплив на сферу туризму - Коркуна, О.І.; Коркуна, І.І.; Цільник, О.Я.; Бордун, О.В. (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2019)
У статті проведено аналіз сучасного стану монетарної політики України. Охарактеризовано понятійно-термінологічний апарат суті монетарної політики. Обґрунтовано її вплив на розвиток сфери туризму. Підкреслено важливість вдосконалення монетарної політики держави у напряму забезпечення стабільного розвитку туристичної сфери та національної економіки загалом. Розглянуто види монетарної політики та наведено основні принципи, на яких базується реалії грошово-кредитної політика. Встановлено, що Центральний банк з метою впливу на кількість грошей або на процентні ставки в сфері туризму використовує низку інструментів грошової політики.