Сучасні форми фінансування закладів охорони здоров’я в Україні в контексті медичної реформи - Квасній , Л.Г.; Щербан , О.Я.; Романів , О.В.; Попадинець , Н.М. (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2019)
Досліджено особливості нових правил фінансування закладів охорони здоров’я в Україні в період медичної реформи. Визначено переваги нового принципу фінансування для медичної сфери. Виокремлено альтернативні варіанти фінансування медичних закладів, які зареєстровані у формі комунальних некомерційних підприємств, але ще не уклали договір з Національною службою здоров’я України. Проаналізовано можливі варіанти фінансування, що застосовуються у бюджетному законодавстві в межах медичної реформи. Запропоновано розроблення та впровадження такої системи фінансування галузі охорони здоров’я, яка б врахувала як можливості громадян, так і їхні потреби. Доведено доцільність поєднання різних джерел фінансування, що дозволить значно покращити як фінансування медицини, так і якість послуг.