Тенденції розвитку вітчизняного та світового ринків меду - Калачевська, Л.І.; Андросов, Д.П. (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2020)
У статті проаналізовано сучасний стан та тенденції розвитку вітчизняного і світового ринків меду. Встановлено обсяги виробництва меду як в Україні так і за кордоном. Досліджено внутрішній та зовнішній ринки меду, його важливість та динаміку ціноутворення за 2010-2019 рр. Визначено провідних лідерів по експорту та імпорту меду на міжнародному ринку та основних експортерів України. Встановлено основні фактори падіння та зростання цін на продукти бджільництва. Оцінено перспективи виходу вітчизняної продукції бджільництва на світові ринки.