Особливості застосування інтернет-маркетингу в політиці просування виробів металургійних підприємств - Полоус, Ольга; Сібрук, Віктор; Луценко, Єлизавета (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2022)
У статті визначено місце Інтернет-маркетингу у системі просування металургійної продукції. Встановлено, що просування товарів та послуг в Інтернеті на сьогодні є досить ефективним засобом донесення рекламного оголошення до цільової аудиторії, а в деяких випадках навіть більш ефективним, ніж преса (як електронна, так і традиційна). Підкреслено, що використання принципів Інтернет-маркетингу сприяє значному скороченню транзакційних витрат, які направлені на налагодженням та підтримку взаємовідносин між компанією, її замовниками та постачальниками. Визначено, що використання Інтернет-маркетингу сприяє отриманню детальної інформації щодо запитів кожного індивідуального замовника та стимулює реалізацію продуктів та послуг, що відповідають індивідуальним вимогам. Систематизовано ключові фактори інформатизації металургійної галузі, які впливають на інтенсивність впровадження інструментів Інтернет-маркетингу в політику просування виробів металургійних підприємств. Наведено алгоритм роботи типового електронного торгового майданчика в металургійному секторі, який дозволяє поєднати на одному ресурсі інформаційно-аналітичні дані щодо ситуації на світовому та вітчизняному ринку металів, відомості про виробників металопродукції та трейдерів, бібліотеку стандартів та сертифікатів, каталоги продукції різних компаній тощо. Встановлено, що застосування електронного торговельного майданчику дозволяє суттєво скоротити терміни угоди в порівнянні із традиційними методами торгівлі, забезпечити своєчасність поставки та оплати, можливість максимального вибору серед альтернативних варіантів та спростити процедуру оформлення замовлення на продукцію. Визначено важливість направлення вектору політики просування металургійного підприємства не на «середнього» покупця, а на конкретні потреби певного замовника, що позитивно позначатиметься як на якості співробітництва, так і на рівні доходів самого підприємства. Наголошено на важливості використання Інтернет-маркетингу при формуванні позитивного бренду металургійного підприємства у сучасному висококонкурентному середовищі. Узагальнено інструменти Інтернет-маркетингу на металургійному ринку та основні завдання, які вирішуються за допомогою їх використання.