РОЛЬ І МІСЦЕ ІНТЕГРОВАНИХ АГРАРНИХ ФОРМУВАНЬ В ЕКОНОМІЦІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Пасько, Сергій (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2022)
У статті розглянуті роль і місце інтегрованих аграрних формувань в економіці сталого розвитку. Висвітлені основні міжнародні документи, на основі яких сформовані цілі та приймаються заходи щодо реалізації концепції сталого розвитку. Визначене місце та охарактеризований вплив великих інтегрованих структур, таких як агрохолдинги, на економіку сталого розвитку. Визначені основні переваги імплементації підходів сталого розвитку у діяльність інтегрованої структури. Охарактеризована концепція корпоративної соціальної відповідальності, дотримання якої стає одним із найважливіших завдань корпоративної стратегії та підвищення конкурентних переваг інтегрованої структури. Досліджено спрямованість концепції корпоративної соціальної відповідальності на досягнення Цілей сталого розвитку. Обґрунтовані переваги концепції корпоративної соціальної відповідальності при її впровадженні в управлінську та виробничу діяльність інтегрованої структури. Розглянуті соціально-орієнтовані вектори концепції корпоративної соціальної відповідальності та їх відповідність Цілям сталого розвитку. Розглянутий інструментарій інтегрованих структур щодо застосування концепції сталого розвитку. Зроблено висновок про вплив великих інтегрованих структур в частині імплементації основних положень сталого розвитку, можливість запровадження у власну виробничу діяльність визначеного інструментарію для досягнення відповідних Цілей сталого розвитку.