ВНУТРІШНІЙ ЗВ’ЯЗОК МІЖ СТРАТЕГІЄЮ БРЕНДУ ТА РОЗВИТКОМ КОНОТАЦІЇ УНІВЕРСИТЕТУ - Руі , Льен; Блюмська-Данько, Ксенія; Данько, Юрій (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2023)
З швидким розвитком китайської економіки, суспільства та культури ринок вищої освіти глибиться, а будівля університетів перед ними стали безпрецедентними можливостями і викликами. Бренд – соціально-економічний феномен. Бренд є продуктом розвитку товарної економіки в певній стадії. Створення бренду означає постійність концепції в процесі обміну товарами. Щоб просто визначити бренд, він відповідає назві, символу, символу або дизайну продавця або служби, підкреслюючи його конкурентну перевагу і відрізняючи їх від конкурентів. Університетський бренд як соціальне свідомість, репутація та розпізнавання університету, створений у процесі довгострокового розвитку. Популярність, репутація та розпізнавання, що перенесе бренд, часто вказує на довгу історію керування університетом, або представляє хорошу якість керування школою, і навіть позначає культурний темперамент успіху. Університетський бренд не тільки вважається видом високоякісних освітніх ресурсів, які збираються протягом років, але також видом м’якої сили, пов’язаної з його довгостроковим розвитком. Що реалізація університетської брендової стратегії і прийняття характеристичного розвитку університету є необхідним вибором для виживання та розвитку університету, а також важливим напрямком університетського керування в майбутньому. Ця стаття зосереджується на дискусії - університетський бренд. Виявлення університетського бренду не можна відокремлювати від зовнішнього середовища місця, де знаходиться університет. Наприклад, стовпчик університету, обговорений в цій газеті, не відрізняється від ролі політичних, економічних і культурних зовнішніх факторів в місці, де належить університет. Звичайно, окрім зовнішнього середовища, створення університетських брендів також потребує внутрішнього імпульсу. Розробка стратегії університетського бренду є необхідним вибором адаптування до соціального розвитку, і необхідним попитом є побудова університетського бренду в середовищі швидкого розвитку вищої освіти Китаю. З поступним розширенням активності вищої освіти та їхнього впливу ринкові сили, які підкреслюються у вищої освіті, поступово оцінювали всі сторони суспільства.