Нормативно-правове забезпечення розвитку лісопромислового комплексу України - Ярошенко, І.В. (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2018)
У статті здійснено аналіз нормативно-правового забезпечення розвитку лісопромислового комплексу України. Результатом стратегічного планування розвитку галузей національної економіки та промислових комплексів є формування концептуальних, стратегічних та програмних документів. Незважаючи на велику кількість прийнятих різноманітних концепцій, доктрин, програм, спрямованих на впорядкування розвитку промисловості, система нормативно-правового забезпечення залишається позбавленою цілісності, що пов’язано з відсутністю закріпленої на законодавчому рівні ієрархії керівних документів державної політики. Обґрунтовано необхідність побудови ієрархії керівних документів регулювання розвитку ЛПК України, яка включає доктрину, концепцію, стратегію, програму, план. Визначено напрями удосконалення нормативно-правого регулювання розвитку лісопромислового комплексу України.