ДОСЛІДЖЕННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ СТРАТЕГІЇ ПІДПРИЄМСТВ НЕРУХОМОСТІ - Ян, Ян; Лишенко, Маргарита (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2024)
Останніми роками, у зв’язку з постійним зростанням тиску на національну економіку та різноманітними несприятливими факторами, багато підприємств у сфері нерухомості стикаються з низхідними ризиками та труднощами виживання. Для того, щоб відповісти на ці виклики, підприємствам з нерухомості необхідно поступово уповільнювати темпи розвитку та приділяти більше уваги прогресу фінансування девелопменту. З метою підтримки конкурентоспроможності та стабілізації грошових потоків до маркетингу проектів нерухомості висуваються підвищені вимоги. Виходячи з вищевикладеного, у даній роботі зроблено поглиблене дослідження маркетингової стратегії підприємств нерухомості. У статті проаналізовано вплив труднощів з житлом, профілактики та боротьби з епідеміями та інших факторів на маркетинг нерухомості, а також запропоновано цільові стратегії оптимізації. Ці стратегії включають сегментацію ринку, продуктову стратегію, цінову стратегію, стратегію збуту, стратегію просування та рекламну стратегію. У стратегії ціноутворення ми забезпечуємо раціональність і точність ціни за допомогою аналізу ринку і зважування параметрів. Стратегія каналу охоплює онлайн та офлайн канали, такі як коло друзів, невеликі відео, традиційні медіа та онлайн-медіа. Стратегії просування включають організацію заходів, підтримку знаменитостей, культурні та розважальні заходи тощо для покращення впізнаваності та репутації бренду. Рекламна стратегія орієнтована на людяність, показуючи сцену покупки покупця за допомогою товару. Підприємствам необхідно комплексно враховувати особливості проекту, кон’юнктуру ринку і потреби клієнтів та інші фактори, гнучко коригувати цінову стратегію і маркетингову стратегію, щоб забезпечити успішний продаж проекту і довгостроковий стабільний розвиток підприємства. Дослідження цієї статті може надати ефективну допомогу проекту з продажу нерухомості з точки зору інтеграції ресурсів, формування гарного іміджу бренду та сприяння розвитку маркетингової роботи. У той же час, це дослідження також може надати нові ідеї для маркетингу аналогічних проектів всередині підприємств та інших проектів нерухомості в галузі.