Організаційно-економічний механізм розвитку бізнес-суб’єктів аграрного виробництва - Крюкова, І.О. (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2019)
У статті розглянуто існуючі методичні підходи до трактування змісту категорії «організаційно-економічний механізм». Запропоновано визначення сутності організаційно-економічного механізму розвитку аграрних бізнес-суб’єктів. Доповнено склад основних елементів організаційно-економічного механізму в розрізі блоків внутрішнього та зовнішньогосподарського економічного механізму. Проведена загальна оцінка сучасного стану розвитку аграрного сектору, досліджено динаміка кількості агроформувань, рівень концентрації аграрного капіталу, результативності господарської діяльності. Висвітлено сучасні тенденції капіталізації агробізнесу, які проявляються у збільшенні кількості та масштабів бізнесу вітчизняних агрохолдингів. Визначено основні напрями удосконалення управління бізнес-суб’єктами у призмі дії складових організаційно-економічного механізму їх розвитку.