УДОСКОНАЛЕННЯ ЯКОСТІ ПОСЛУГ ЯК КЛЮЧОВЕ ЗАВДАННЯ ІННОВАЦІЙНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА - Пригодюк, Олена; Павловська, Анна (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2024)
Стаття присвячена аналізу інноваційного менеджменту як ключового інструменту підвищення якості послуг у готельному бізнесі. Особлива увага приділена використанню інноваційних підходів, зокрема впровадженню цифрових технологій, систем автоматизації, CRM-платформ та штучного інтелекту. У статті висвітлено сучасні тенденції інноваційного менеджменту, включаючи інтеграцію сталих практик і енергоефективних рішень. Проаналізовано існуючі підходи до персоналізації обслуговування, управління персоналом і використання технологій для покращення клієнтського досвіду. Запропоновано комплексний підхід до впровадження інновацій. У роботі також акцентується увага на важливості навчання персоналу і використання даних великих обсягів для прийняття ефективних управлінських рішень. Доведено, що впровадження інноваційного менеджменту підвищує ефективність роботи готелів, покращує якість обслуговування та сприяє зміцненню репутації готельних підприємств. Отримані висновки і розроблені рекомендації можуть бути використані для підвищення конкурентоспроможності готелів на внутрішньому та міжнародному ринках. Впровадження інновацій у сфері готельного бізнесу забезпечує довгостроковий сталий розвиток та адаптацію до сучасних викликів, формуючи нові стандарти якості у сфері гостинності.