Модель впливу функціонування і розвитку вищого навчального закладу на становлення економіки знань - Бойко, Г.С. (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2019)
В галузі освіти актуальним завданням є пошук управлінських рішень для розв’язання проблем, що постають перед вищими навчальними закладами в процесі їх функціонування та розвитку. Це пов’язано з інтеграцією ринкових відносин в систему вищої освіти, яка розширює межі автономії і самостійності вищих навчальних закладів. В дослідженні розроблено модель впливу функціонування і розвитку вищого навчального закладу на становлення економіки знань. Модель ґрунтується на застосуванні процесного підходу як інструменту розвитку вищого навчального закладу. Охарактеризовано державну політику у сфері вищої освіти, проаналізовано кількісні показники оцінки діяльності вищих навчальних закладів.