Методологічний підхід до вимірювання прогресу у напряму наближення до моделі економіки замкненого циклу - Т.І. Шевченко (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2019)
У статті удосконалено методологічний підхід до вимірювання прогресу у напряму наближення до моделі економіки замкненого циклу, який ґрунтується на оцінці індикаторів за окремими сегментами ресурсного циклу, що є підґрунтям для розробки рамки кругових даних для підприємств усіх секторів економіки, від видобутку сировини до виготовлення кінцевих виробів, від збору відпрацьованих виробів через відновлення до виготовлення виробів із вторинних матеріалів. Запропонований підхід є внеском у розширення метричного апарату кругової економіки.