Компаративний аналіз ефективності використовування пестицидів при вирощуванні озимої пшениці - Л.І. Калачевська; С.О. Циганок (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2020)
Поліпшення добробуту населення у світі сприяє постійному зростанню попиту на високоякісні продукти харчування, у значній мірі на пшеничний хліб та хлібобулочні вироби. Підвищення урожайності, фізіологічної та хлібопекарської якості при виробництві зерна забезпечується низкою технологічних заходів, в першу чергу правильним вибором сорту та оптимізацією внесення засобів захисту рослин. Оптимізація технології вирощування пшениці для отримання високоякісного зерна проводилася з двома сортами озимої пшениці, які мають різну стійкість до ураження хворобами та шкідниками. У польовому досліді в двох точках розташування у Німеччині, різних за ґрунтово-кліматичними умовами, було проаналізовано п’ять варіантів внесення фунгіцидів.Також було виявлено вплив пестицидів на врожайність, ураженість хворобами, якісні та кількісні показники озимої пшениці. Також було розраховано економічну ефективність використання даних препаратів.