Покращення інвестиційного клімату в сучасних умовах розвитку фондового ринку України - Н.П. Резнік; М.О. Зіновєв (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2018)
В статті теоретично доведено, що інвестиційна привабливість біржового фондового ринку відіграє важливу роль в становленні  позитивного іміджу країни, сприянню її стабільного економічного розвитку, сприянню обміну технологіями, забезпечує створенню робочих місць, сприяє розвитку експортної бази. Авторами статті визначено, що для покращення інвестиційного клімату України, необхідно поліпшити податковий клімат шляхом реформування системи податкових стимулів та спрощення процедури сплати податків. Аргументовано, що інвестиційний клімат в Україні не є комфортним для суб’єктів підприємницької діяльності, особливо в короткостроковій та середньостроковій перспективі, в наслідок відсутності практичних кроків, які б забезпечували економічну свободу та захист інтересів всіх учасників бізнес-процесів при чітких, всім зрозумілих, передбачуваних та неупереджених правил ведення бізнесу.