ЦИФРОВІ ІНСТРУМЕНТИ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА - Юлія Перегуда (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2022)
Метою цієї статті є критичний огляд поточного стану цифрових технологій тваринництва за допомогою технологій точного тваринництва (PLF), зокрема великих даних і технології блокчейн. Завдяки технологіям PLF тваринництво має потенціал для вирішення вищезазначених нагальних проблем, стаючи більш прозорими та зміцнюючи довіру споживачів. Однак нові технології PLF все ще розвиваються, а технології основних компонентів (наприклад, блокчейн) все ще перебувають у зародковому стані та недостатньо підтверджені в масштабі. Технології PLF наступного покоління потребують платформ превентивної та прогнозної аналітики, які можуть сортувати величезні обсяги даних, точно й доступно враховуючи конкретні змінні. Проблеми з конфіденційністю даних, безпекою та інтеграцією необхідно вирішити до того, як розгортання спільних рішень PLF для кількох аграрних підприємств (ферм) стане комерційно здійсненним.