Методологічні засади дослідження інноваційної моделі розвитку та інноваційного потенціалу агропродовольчої сфери - Наталія Котвицька (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2022)
Розвиток інноваційного потенціалу в агропродовольчій сфері є ключовим фактором для забезпечення сталого розвитку і конкурентоспроможності цього сектора економіки. Дослідження інноваційної моделі розвитку та інноваційного потенціалу агропродовольчого сектора має велике значення для встановлення стратегічних цілей і пріоритетів розвитку, формування та реалізації інноваційних проектів та програм. У даній роботі розглянуто методологічні засади дослідження інноваційної моделі розвитку та інноваційного потенціалу агропродовольчої сфери. Зокрема, висвітлено роль інновацій, основні напрямки інноваційної діяльності в цьому секторі, особливості оцінки інноваційного потенціалу, а також методологічні засади організації дослідження інноваційної моделі розвитку аграрного сектора. Запропоновано пріоритети розвитку агропродовольчої сфери, напрями розробки програм та проектів, а також підвищення конкурентоспроможності цього сектора на міжнародному ринку.