ВПЛИВ САМОМОТИВАЦІЇ ТА САМОКОНТРОЛЮ НА РОЗВИТОК ТА ДОСЯГНЕННЯ ЦІЛЕЙ МЕНЕДЖЕРА: СТРАТЕГІЇ ТА ЕФЕКТИВНІ ПРАКТИКИ В ОРГАНІЗАЦІЙНОМУ КОНТЕКСТІ - Ольга Гнилянська; Олег Карий (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2024)
Дана наукова стаття досліджує вплив самомотивації та самоконтролю на розвиток та досягнення цілей менеджера в організаційному контексті. Вона розглядає стратегії та ефективні практики, які сприяють підвищенню рівня самомотивації та самоконтролю, що в свою чергу сприяє успішному виконанню професійних завдань та досягненню поставлених цілей. Дослідження базується на актуальних дослідженнях в галузі менеджменту та психології праці, а також на власних дослідницьких висновках. Розглядається важливість самомотивації та самоконтролю для успішного менеджера, а також описуються основні концепції та теоретичні моделі, пов'язані з цими поняттями. Досліджено різноманітні стратегії, які можуть бути використані для підвищення самомотивації менеджера, проведено аналізує такі фактори, як визначення цілей, створення мотивуючої робочої атмосфери, розвиток особистісних сильних сторін та використання стимулів та нагород, щоб забезпечити постійну мотивацію та зберегти високий рівень самоконтролю. Крім того, автори аналізують ефективні практики, спрямовані на розвиток самоконтролю менеджера, а також розглядають такі аспекти, як планування та організація робочого часу, управління стресом та емоціями, раціональне використання ресурсів та прийняття рішень, що сприяють збереженню високого рівня самоконтролю та досягненню поставлених цілей. На основі проведеного дослідження та аналізу надаються рекомендації для організацій та менеджерів щодо розвитку самомотивації та самоконтролю. Висвітлюється важливість створення сприятливого середовища, яке спонукає до самомотивації, а також надає практичні поради щодо розвитку навичок самоконтролю. Отже, наше наукове дослідження допомагає розкрити важливість самомотивації та самоконтролю длядосягнення цілей менеджера в організаційному контексті, пропонує конкретні стратегії та ефективні практики, які можуть бути використані для підвищення рівня самомотивації та самоконтролю. Ця інформація може бути корисною для менеджерів, кадрових відділів та керівників організацій, оскільки вона сприяє покращенню професійного розвитку та досягненню успіху в роботі.