СУТНІСТЬ КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ У КОНТЕКСТІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ У ГАЛУЗІ ЦИФРОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ - Варвара Черненко (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2024)
В даній науковій статті порушено проблему важливості розвитку критичного мислення у майбутніх фахівців з цифрового менеджменту в умовах сучасного бізнес-середовища. Цифровий менеджмент, на сьогоднішній день, став не лише стратегічно важливою галуззю у сучасних організаціях, а й критичною складовою їхньої успішної діяльності. Висока конкуренція, швидкі зміни технологій та постійно зростаючі очікування клієнтів роблять неможливим управління без здатності аналізувати інформацію, приймати стратегічні рішення та ефективно використовувати доступні ресурси. Цифровий менеджмент надає інструменти для ефективної обробки даних та впровадження інновацій, але успішне управління вимагає не лише технічних знань, а й критичного мислення. Критичне мислення є ключовою компетентністю фахівців у галузі цифрового менеджменту, оскільки вона дозволяє аналізувати складні проблеми, приймати обґрунтовані рішення та стимулювати постійне вдосконалення. Дослідження показує, що фахівці з високим рівнем розвитку критичного мислення, здатні ефективно вирішувати завдання, адаптуватися до змін у бізнес-середовищі та раціонально використовувати цифрові технології; організації, які мають в своєму складі таких фахівців частіше приймають виважені рішення, що сприяє розвитку не лише самої компанії, а й суспільства в цілому. Запропоновані практичні рекомендації щодо покращення процесу навчання майбутніх фахівців з цифрового менеджменту включають в себе впровадження в освітні програми навчальні дисципліни, орієнтовані на розвиток критичного мислення, використання інтерактивних методів навчання та створення сприятливого середовища для розвитку цих навичок. Впровадження нових педагогічних технологій та методик, спрямованих на розвиток критичного мислення, дозволить підготувати фахівців, які зможуть ефективно вирішувати складні завдання, адаптуватися до мінливих умов та приймати обґрунтовані рішення в умовах невизначеності. Результати дослідження допоможуть удосконалити процес підготовки фахівців з цифрового менеджменту та сприятимуть розвитку у них навичок критичного мислення, які є необхідними для успішної роботи у сучасному динамічному світі.