СТЕЙКХОЛДЕРИ ТА ЇХ ВЗАЄМОДІЯ ІЗ ЗАКЛАДАМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ ПРИ ПІДГОТОВЦІ КАДРІВ ВИЩОЇ КВАЛІФІКАЦІЇ ДЛЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЕКОНОМІКИ - Галина Запша; Вячеслав Седов (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2024)
Обґрунтована необхідність застосування концепції стейкхолдерів, як важливої складової сучасної теорії менеджменту, в процесі підготовки кадрів вищої кваліфікації для аграрного сектора економіки. Узагальнені теоретичні підходи та положення міжнародних стандартів щодо змісту взаємодії між зацікавленими сторонами у співпраці для досягнення поставлених цілей діяльності конкретної організації. Визначено зовнішніх та внутрішніх стейкхолдерів аграрних закладів вищої освіти як таких, що об’єднують всіх зацікавлених сторін, які впливають на освітній процес та створення якісних освітніх продуктів і послуг, сприяють підготовці конкурентоспроможних фахівців та успішній освітній, науковій, виховній, просвітницькій діяльності аграрних закладів вищої освіти. Визначені основні форми ефективної взаємодії між стейкхолдерами в процесі підготовки кадрів вищої кваліфікації для аграрного сектора.