ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНИЙ ПІДХІД ДО ОЦІНЮВАННЯ ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВА - Дмитро Онопрієнко (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2024)
У статті розкриті сутність і зміст теоретико-методичного підходу до оцінювання потенціалу підприємств аграрного сектору економіки в умовах циркулярної економіки. Визначені структурні складові потенціалу підприємства, а також модель його оцінювання. Запропонована система показників, що характеризуюють стан структурних елементів потенціалу та здійснений аналіз їх динаміки у 2019-2023 роках. Надана порівняльна характеристика потенціалів досіджуваних підприємств за вказаний період. Запропоновано математичний апарат визначення інтегральних показників структурних, функціональних та загального потенціалу підприємства, що забезпечує можливість надавати кількісні і якісні характеристики потенціалів підприємств агропромислового сектору економіки, необхідні для оцінки подальшого їх розвитку.