Аналіз конкурентоспроможності сільськогосподарських комплексів України та Польщі - Є.О. Голишева (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2019)
У статті проаналізовано стан аграрного сектору України та Польщі за такими показниками, як сільськогосподарські угіддя в абсолютних та відносних значеннях, сільське господарство, лісове господарство та додана вартість риболовлі. Крім того, враховувалися кількість сільськогосподарських робітників та їхня заробітна плата в місцевих валютах та в еквіваленті євро, динаміка цін на основні сільськогосподарські продукти та структура експорту-імпорту сільськогосподарської продукції. На основі аналізу було висвітлено основні особливості українського аграрного комплексу та тенденції його розвитку. Дослідження ляже в основу аналізу конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств України.