Тенденції та проблеми розвитку сільських територій в Україні - Л.І. Калачевська (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2018)
У статі, на основі аналізу статистичних даних щодо розвитку сільських територій України, а також з врахуванням наукових напрацювань вчених, було визначено та надано характеристику головним тенденціям розвитку сільської місцевості в країні. В межах дослідження ключових тенденцій розвитку руральних територій в Україні було виявлено та обґрунтовано проблеми розвитку таких територій.