Cучасний стан та передумови розвитку відновлювальної енергетики в Україні - І.В. Лозинська; О.А. Скрипник; Д.М. Скрипник (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2019)
В умовах зростаючої енергетичної залежності України від російських енергетичних постачань та постійного підвищення цін на енергоносії, енергоємна національна економіка, що розвивається, зазнає значних втрат, що призводить до зниження рівня виробництва та гальмування соціально-економічного розвитку. Тож питання зниження енергозалежності через формування ефективної програми енергозбереження та розвитку альтернативної енергетики України слід віднести до стратегічно важливих, які потребують нагального вирішення.