Можливості підтримки торгівлі між Китаєм та Україною в рамках ініціативи «Один пояс, один шлях» - Хайпень Чжао; К.В. Блюмська-Данько; Ху Lu (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2019)
Україна розташована у Східній Європі, має гарне географічне положення та має хороші двосторонні відносини та традиційний економічний обмін з Китаєм, особливо в сфері сільського господарства, точних технологій. Україно-китайська ініціатива " Один пояс, один шлях " та дипломатична концепція побудови спільного майбутнього людства визначили, що китайський уряд готовий допомогти Україні відновити свої сили та відновити нормальні політичні, економічні та дипломатичні відносини із сусідніми країнами. Ця стаття має на меті проаналізувати, як обидві сторони можуть використовувати платформу "Один пояс, один шлях" для розвитку економічних відносин та зміцнення співробітництва для досягнення взаємної вигоди.Практична цінність: Участь у міжнародній стратегії "Один пояс, один шлях" - це можливість для України допомогти китайському народові краще розуміти Україну, і що ще важливіше, це сприяє торгівлі між країнами,дає можливість залучить більше українських підприємств, У політичному плані Україна та Китай мають хороші двосторонні відносини, 20 червня 2011 р. Сторони підписали "Китайсько-Українське спільне партнерство щодо створення та розвитку стратегічних партнерств.. В останні роки існуюча та тривала співпраця між Україною та Китаєм продовжує розвиватися у галузях високих технологій, сільському господарстві, машинобудуванні та авіації. Все більше українських експертів зазначають, що розвиваються відносини між Україною та Китаєм має стати пріоритетним напрямком поточної зовнішньої політики України: Україна має сильну перевагу в сільському господарстві, військовій промисловості та виробництві, особливо в галузі виробництва двигунів, і може розвивати машинне виробництво; Україна може забезпечити зручні умови для Китаю в "Один пояс, один шлях”.