Просторова нерівність та галузево-регіональна асиметрія інноваційного розвитку транспортної інфраструктури України - О.І. Дмитрієва (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2019)
Статтю присвячено дослідженню економічної неоднорідності транспортного забезпечення та галузево-регіональної асиметрії просторового розміщення транспортної інфраструктури в регіонах. Запропонований теоретико-методичний підхід ідентифікації рівня просторової нерівності та галузево-регіональної асиметрії транспортної інфраструктури. Проведене матричне моделювання дозволило виявити, що всі об’єкти транспортної інфраструктури України можна класифікувати на чотири квадранти. Подальша ідентифікація рівня галузевої та регіональної асиметрії та нерівності розвитку окремих територій дозволяє з’ясувати першочергові та пріоритетні напрями розвитку транспортної інфраструктури.