Методологічні підходи до відтворення ресурсного потенціалу аграрного підприємства - П.М. Матвєєв (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2019)
Окреслено спосіб визначення чинників впливу на потенціал та розвиток суб’єктів господарювання, охарактеризовано сутність та склад ресурсного, інноваційного, фінансового, соціального та маркетингового потенціалу підприємства, виокремлено чотири основні ознаки класифікації чинників та наведено їх складові. Охарактеризовано сутність та запропоновано власну класифікацію критичних факторів успіху, розглянуто концепцію механізму формування і розвитку виробничого потенціалу, узагальнено етапи процесу формування потенціалу підприємства. Наведено очікувані результати впровадження концепції розвитку аграрного підприємства, окреслено сутність принципів, на яких базується концепція розвитку.