Точки відновлення» сталого розвитку аграрного виробництва в умовах зростання відкритості національної економіки - Н.В. Лагодієнко (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2019)
В статті досліджуються аспекти існування «точки відновлення» сталого розвитку аграрного виробництва та розкрито особливості її визначення. Досліджено головні прояви порушення умов сталого розвитку аграрного виробництва України в умовах зростання відкритості національної економіки, їх наслідки та запропоновано «точки відновлення». Запропонований  підхід дозволив виявити «точку відновлення», яка може послужити початком розгортання державної програми забезпечення сталого розвитку аграрного виробництва України в умовах зростання відкритості національної економіки – це «відновлення поголів’я великої рогатої худоби».