Детермінанти інноваційної трансформації бізнес-моделей підприємств роздрібної торгівлі - Проскуріна, Н.В. (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2020)
Статтю присвячено дослідженню детермінант інноваційної трансформації бізнес-моделей підприємств роздрібної торгівлі. Розглянуто інновації, що пов’язані з елементами омніканальності роздрібної торгівлі та використанням додаткових каналів комунікації і збуту й виокремлено чотири епіцентри інновацій бізнес-моделей, що обумовлені: ресурсами; пропозицією; клієнтами; фінансовою складовою. Систематизовано бізнес-моделі створення вартості в офлайн та онлайн каналах бізнес-моделі. Ідентифіковано на цій основі детермінанти інноваційної трансформації бізнес-моделей підприємств роздрібної торгівлі на ринку товарів та послуг, надано їх характеристику.