Особливості застосування інформаційних систем управління підприємством в умовах цифрової економіки - Дячков, Д.В.; Сулим, А.О. (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2020)
В статті обґрунтовано необхідність розвиту та модифікації існуючих інформаційних систем управління підприємством, або ж формуванням новітніх, відповідних сучасним вимогам цифровізації та інформатизації інформаційних систем менеджменту сучасних суб’єктів господарювання. Узагальнено особливості управління підприємствами в умовах цифровізації соціально-економічних відносин. Визначено перелік ключових завдань, які повинні вирішуватися на підприємстві за допомогою сучасних інформаційних систем. Досліджено тенденції застосування новітніх інформаційних систем в управлінні підприємством в умовах цифрової економіки за 2015-2019 рр. Згруповано та охарактеризовано новітні інформаційні системи управління підприємством, визначено доцільність використання кожної із них відповідно до особливостей функціонування конкретного суб’єкта господарювання. Обумовлено, що інформаційні системи управління підприємствами зазвичай є комбінаціями декількох типів інформаційних систем, тому що концептуальні класифікації інформаційних систем розроблено для того, щоб підкреслити різні ролі інформаційних систем.