Управління брендом на основі моделі залежності купівельного наміру від «національної відповідальності» - Прокопенко, Катерина (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2022)
В умовах загострення ситуації на ринку агропродовольчих товарів важливим завданням для підприємства є пошук ефективної системи комунікацій. Управління брендом аграрного підприємства має базуватися на побудові моделі визначення впливу «національної відповідальності» на довіру до бренду та намір споживача придбати продукт певного бренду. Нами було сформульовано наступну систему гіпотез: 1) поінформованість громадськості про «національну відповідальність» бренду позитивно впливає на довіру до бренду; 2) довіра до бренду позитивно впливає на намір здійснити покупку; 3) поінформованість громадськості про «національну відповідальність» бренду позитивно впливає на намір здійснити покупку; 4) довіра до бренду опосередковує зв’язок між поінформованістю громадськості про «національну відповідальність» та наміром здійснити покупку. Дослідження показали, що поінформованість громадськості про «національну відповідальність» справила значний позитивний вплив на намір про покупку та довіру до бренду. Результати показують, що довіра споживачів з більшою ймовірністю спонукатиме споживачів купувати аграрну продукцію брендів аграрних підприємств, які є національно відповідальними.