ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД В КОНТЕКСТІ ЕКОНОМІЧНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ В НІГЕРІЇ - Аталавеі, Мері Ене (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2025)
Трансформація територіальних громад Нігерії має важливе значення для сталого розвитку, оскільки ці території мають потенціал для стимулювання національного зростання. Ці громади відзначаються багатим культурним розмаїттям, сільськогосподарськими можливостями та традиційними практиками, але вони стикаються зі значними проблемами, такими як недостатня інфраструктура, бідність, слабке управління та погіршення навколишнього середовища. Мета статті полягає в дослідженні особливостей розвитку територіальних громад Нігерії в контексті економічних трансформацій. Ця стаття досліджує економічну діяльність і соціальні зміни в цих спільнотах через призму теорії модернізації, яка наголошує на переході від традиційних до сучасних систем під впливом індустріалізації, урбанізації та технологічного прогресу. Хоча сільські громади є життєво важливими для економіки Нігерії, вони часто зазнають нехтування через погане керівництво, корупцію, відсутність безпеки та обмежений доступ до основних послуг. Хоча зусилля з модернізації, такі як розвиток інфраструктури, комерціалізація сільського господарства та реформи освіти, досягли певного прогресу, такі перешкоди, як культурний опір, залежність від глобальних систем і нерівність, все ще заважають інклюзивному зростанню. Практичне значення статті полягає в необхідності локального управління, стратегічних інвестицій в інфраструктуру та індивідуальних стратегій модернізації для розкриття потенціалу територіальних громад Нігерії. Вирішуючи ці виклики, сприяючи інклюзивності та вирішуючи специфічні потреби громад, Нігерія може досягти сталого розвитку, зберігаючи свою соціально-культурну спадщину. Одним із способів економічного розвитку територіальних громад Нігерії є використання можливостей, які вони мають. Важливе значення у формуванні загального розвитку країни мають територіальні громади, які характеризуються відмінностями в етнічному походження, географічному розташуванні та соціально-економічному становищі. Відсутність доступу до основних ресурсів, невідповідна інфраструктура та недостатня кількість послуг є перешкодами, з якими стикаються територіальні громади. Незважаючи на бар’єри, місцеві громади Нігерії є наріжним каменем невикористаного потенціалу країни. Велике культурне розмаїття, сильні сторони сільського господарства та місцеві ініціативи самодопомоги є складовими успіху, якщо вони добре розвинуті.