Аналіз та використання м’ясного кластеру в сільськогосподарській галузі - Усикова, О.М. (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2019)
У даній статті проведено аналіз та досліджено ефективність кластерного підходу для розвитку промислового свинарства. В статті розроблено модель кластеру з розвитку свинарства, а також використано компенсаційно-витратний підхід та технологічний ланцюг виробництва. Досліджено входження в м’ясний кластер підприємств, аналіз сучасного стану розвитку ринка м’яса в Херсонській області. Результати дослідження показали, що ціни на окремі види м’яса не дозволяють сільськогосподарським товаровиробникам здійснювати не тільки розширене, а й просте відтворення.