Тенденції розвитку цифрової економіки в Україні - І.А. Маркіна; Д.В. Дячков (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2018)
У статті досліджено онтологічні особливості понять «інформаційна економіка» та «цифрова економіка» та їх взаємозалежність. Визначено особливості інформаційної економіки та цифрової економіки на сучасному етапі розвитку інформаційного суспільства. Проаналізовано етапи розвитку інформаційної, зокрема, цифрової економіки в Україні. Охарактеризовано інформаційну та цифрову  інфраструктуру України, визначені її основні недоліки. Запропоновано напрями формування цифрової економіки та інформаційного суспільства в Україні.