Розвиток туристичного сектора в умовах глобалізації та цифровізації економіки України - М.Ю. Барна; І.М. Білецька; Н.М. Попадинець (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2020)
У статті обґрунтовано актуальність формування та реалізації державної політики розвитку туристичного сектора економіки України в умовах глобалізації та цифровізації національної економіки. Визначені етапи узгодження системи управління інноваційним розвитком туристичного сектора із сучасними тенденціями глобалізації, цифровізації та функціонування світового туризму. Доведено, що процеси глобалізації світового туризму супроводжуються невпинними темпами впровадження досягнень науково-технічного прогресу, автоматизацією та цифровізацією процесів обслуговування клієнтів, миттєвим поширенням інформаційних даних у міжнародному просторі світового туристичного бізнесу.  Розроблено підхід до диференціації пріоритетних напрямів узгодження управління інноваційним розвитком туристичного сектора економіки України із процесами глобалізації світового туризму залежно від їх спеціалізації.