Проблеми та перспективи розвитку сектора цифрової економіки в Україні - В.І. Куцик (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2020)
У статті розглянуто особливості становлення сектора цифрової економіки в Україні. Наведено результати складання світового рейтингу країн за Індексом цифрової конкурентоспроможності. Показані слабкі позиції України в цьому рейтингу, що є свідченням недостатніх темпів розвитку сектора цифрової економіки національного господарства. При цьому, встановлено, що головні проблеми та перешкоди активізації розвитку сектора цифровізації в Україні головно стосуються створення і впровадження в економіці країни цифрових технологій та готовності суб’єктів базових видів економічної діяльності до майбутнього розвитку цифрових технологій. Дещо кращими є позиції України щодо наявності знань та кваліфікованих кадрів. Зроблено висновки відносно напрямів та засобів державної політики активізації розвитку в Україні сектора цифрової економіки.