Функціонально–технологічні аспекти менеджменту ресурсозбереження в сільському господарстві - Л.Ю. Сударкіна (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2020)
В статті представлено алгоритм управління біологічним циклом для продуктів, що складаються зі здатних до біологічного розкладання матеріалів, та технічним циклом, для матеріалів, придатними для повторного використання. Визначено, що концепція «циклічного виробництва», спрямована на перепрофілювання системи менеджменту економічними процесами за рахунок введення поняття двох циклів є однією з центральних ідей Zero Waste. При цьому основна увага приділяється життєвому циклу матеріалів і умов проходження матеріалів через ряд застосувань. В рамках фінансово-економічної результативності моделі Zero Waste для інноваційного проєкту розведення кролів відзначено ряд істотних позицій щодо диференціації продуктів, що визначають рівень розгортання концепції менеджменту ресурсозбереження Zero Waste. Прораховані основні показники інвестиційної ефективності проєкту імітаційного експерименту в рамках економічного механізму менеджменту ресурсозбереження в сільському господарстві.