Організаційно-економічний механізм забезпечення фінансово-економічної безпеки агроформувань з органічним виробництвом - В.К. Антошкін (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2018)
У статті виявлені особливості функціонування органічних агроформувань та особливості організаційно-економічного механізму забезпечення ефективності їх основної діяльності та фінансово-економічної безпеки. Крім традиційних складників, до його складу включені інструменти та методи стандартизації й сертифікації органічної продукції, моніторингу і контролю довкілля. Визначена необхідність прямої та непрямої державної підтримки органічних товаровиробників на етапі перехідного періоду  до органічної діяльності. Розроблені основні функціональні елементи й завдання впровадження організаційно-економічного механізму. Обґрунтовані його принципи й очікувані результати для управління органічними підприємствами та їх фінансово-економічної безпеки.