Перспективи розвитку аграрної сфери об’єднаних територіальних громад - О.О. Нєсвєтов; С.В. Нєсвєтова (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2018)
Результатом впровадження адміністративної реформи в Україні, станом на 2017 рік було створення майже семисот об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Новостворені ОТГ отримали значну кількість повноважень, щодо формування бюджету, визначення форм і напрямів соціально-економічного розвитку громади та користування природно-ресурсним потенціалом своїх територій. Особливої уваги заслуговують перспективи розвитку аграрної сфери об’єднаних територіальних громад. Вирішення цих проблем знаходиться у площині державної підтримки малого і середнього агробізнесу, посилення державного контролю за діяльністю монополістів та їх соціальною і фінансовою відповідальністю перед об’єднаною територіальною громадою, землі якої вони орендують.