СУТНІСНО-ЗМІСТОВНА ОСНОВА ТА ОСОБЛИВОСТІ ОСВОЄННЯ СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В РОЗРІЗІ ПОНЯТТЯ «ЕНЕРГІЯ-ІЗ-СМІТТЯ» - Юлія Матвєєва; Анна Росохата; Євген Коваленко; Олексій Гавриленко (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2023)
Стаття присвячена дослідженню сутнісно-змістовній основф та особливостям освоєння сучасних технологій в розрізі поняття «енергія-із-сміття». Метою статті є розвиток теоретичних та методичних основ освоєння сучасних технологій в розрізі поняття «енергія-із-сміття». Результати. Досліджено зарубіжний досвід в контексті формування ефективної системи перетворення відходів в енергію. Розглянуто основні підходи щодо визначення сутності поняття перетворення відходів в енергію (waste to energy (WtE). Практичне значення результатів дослідження. Під час дослідження сутнісно-змістовнох основи виконано бібліометричний аналіз з використанням таких програмних засобів як VOSviewer, Web of Science, Scopus Tools Analysis та Google Trends. Визначено технології, що допомагають перетворити відходи на енергію. На базі аналізу науково-літературних джерел встановлено основні етапи, особливості та переваги перетворення відходів у енергію.