ДОСЛІДЖЕННЯ ПОВОДЖЕННЯ З МІСЬКИМИ ЕЛЕКТРОННИМИ ВІДХОДАМИ В КИТАЇ НА ОСНОВІ СМАРТ-ТЕХНОЛОГІЙ - Хан Яфень; Тетяна Шевченко; Льен Руі (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2023)
Неналежне поводження з електронними відходами створює серйозний ризик для навколишнього середовища, здоров’я людини та соціально-економічної стабільності через збільшення обсягу електронних відходів у всьому світі, їх складності та небезпечних компонентів. Управління електронними відходами широко визнано критично важливим у всьому світі, і Китай також почав звертати увагу на управління електронними відходами. Розвиток інтелектуальних цифрових технологій надає нові можливості для реалізації ефективного управління електронними відходами. У цьому дослідженні систематично розглядається застосування інтелектуальних цифрових технологій в управлінні електронними відходами, які в основному включають процес збору та переробки електронних відходів. На цій основі були розгорнуті та обговорені теми дослідження передових цифрових технологій, які використовуються в літературі з управління електронними відходами. Потім були представлені найновіші розробки інтелектуального збору електронних відходів і ініціатив у Китаї, які були впроваджені та розширені через місцеве місто та громаду як альтернативу неформальним підходам. Щоб вивчити потенційне застосування інтелектуальних цифрових технологій в управлінні переробкою електронних відходів у містах, у цьому дослідженні досліджуються ключові цифрові технології та обладнання для сприяння управлінню електронними відходами в містах, створення розумної системи переробки та інтелектуальної логістичної системи переробки для е- відходів, на прикладі міста X у Китаї. У цьому дослідженні ми намагаємося запропонувати альтернативу для City X на основі інтелектуальних цифрових технологій, які в основному охоплюють процес збору електронних відходів, інтелектуальну систему логістичної переробки для відстеження та оптимізації логістики переробки електронних відходів, а також інтелектуальну систему переробки електронних відходів. управління запасами, яке може реалізувати цифрове управління електронними відходами. Наші висновки можуть підвищити ефективність переробки міських електронних відходів і стати джерелом для просування розумної міської системи управління електронними відходами.