ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ РОЗВИТКУ ІНФОРМАЦІЙНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА - Андрій Добринський (Bulletin of Sumy National Agrarian University, 2024)
У статті досліджено теоретико-методичні основи розвитку інформаційного підприємництва в умовах сучасних викликів, зокрема пов'язаних із війною в Україні та глобальними трансформаціями. Показано, що інтеграція інформаційних технологій у бізнес-моделі підприємств сприяє підвищенню конкурентоспроможності, зниженню транзакційних витрат і поліпшенню взаємодії між учасниками ринку. Розглянуто ключові методичні підходи, зокрема системний і процесний, для аналізу впливу інформаційних технологій на підприємницьку діяльність. Визначено основні бар'єри та можливості розвитку інформаційного підприємництва в умовах кризи. Особлива увага приділяється впровадженню сучасних інструментів економічного аналізу для підвищення ефективності управління підприємствами.